top of page

Sisterhood - skaper trygghet for unge jenter

Hver høst starter vi en gruppe med Sisterhood for jenter på 7.klassetrinn på Øren skole, som vi gjør hvert vårsemester for jenter på samme trinn på Bragernes skole. Nytt i år er at vi også denne høsten starter opp en gruppe for 7.klassejenter på Solberg skole.


Våre Sisterhoodgrupper har fokus på vennskap, respekt, selvfølelse og morsomme aktiviteter. Sammen med jentene bestemmer vi hvilke aktiviteter og temaer vi skal ha gjennom de 18-20 ukene vi møtes. Vi serverer alltid noe å spise, jentene kommer rett fra skolen og det er viktig med litt å spise på. Temaene vi tar opp kan være vennskap, familie, kriminalitet, seksualitet, miljø og hverdagsglede. Spesielt stas er det når vi f.eks. får besøk av helsesykepleier eller politiet. Da får jentene stille sine spørsmål gjennom gruppelederne helt anonymt. Det er viktig å gi jentene rom til dette. De har mange spørsmål, mange flere enn de stiller hjemme og på skolen. Vi gir disse jentene en god og trygg arena hvor tillitten i gruppa er er høyt prioritert. Våre gruppeledere gir mye av seg selv for å bygge opp denne tillitten og vi ser at denne metoden å jobbe på fungerer godt.


I tillegg til faste grupper så har vi hver måned åpne kvelder og ikke minst vi har kule ferieaktiviteter. I høstferien inviterer vi til Sisterhood Gamingweek i samarbeid med DBK e-sport. Mandag til fredag i høstferien møtes vi for å game sammen. Vi gamer, har Sisterhoodaktiviteter, lager felles lunsj og har høyt fokus på det sosiale. I år arrangerer vi dette for fjerde år på rad, det har blitt en fin høsttradisjon. Pr nå har vi noen få ledige plasser. Følg oss gjerne på Instagram - Sisterhood Drammen om du vil være oppdatert på våre tilbud.


Drammen sanitetsforening har siden 2018 drevet med Sisterhood og vi har hatt 14 grupper til nå. Det betyr at nærmere 200 jenter i Drammen har vært med i en Sisterhoodgruppe <3

14 grupper betyr også mange frivillige opp igjennom disse årene. Frivillige som bruker sin egen fritid og engasjement på Sisterhood og jentene som er med. Forskning viser til at de som starter med frivillig arbeid opplever mer lykkefølelse av å være frivillig. Å gi av sin tid til andre er verdifullt. Og det er raust.

I Drammen sanitetsforening og på Drammen Kvinnehelsehus er all vår aktivitet avhengig av frivillige som ønsker å bruke tid, engasjement og seg selv i våre aktiviteter. Vi er takknemlig for hver og en av dere. Ønsker du å engasjere deg i en av våre aktiviteter? Vi tar gjerne en prat med deg om våre aktiviteter og hva som kan passe for akkurat deg. Treff oss på telefon dagtid på 48285702 eller send en mail til mariama@drammensanitetsforening.no


Hos oss er det et bredt spekter av aktiviteter man kan engasjere seg i. Se litt om historien til Sanitetskvinnene og mer om frivilligheten her: Spedbarnsvekten (frivillighetensmuseum.no)

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page