top of page

Vil du bli med i Drammen Omsorgsberedskapsgruppe?

Oppdatert: 15. apr. 2023

Sanitetskvinnene bistår i leteaksjoner, ved ulykker og i kriser. Frivillige fra lokale sanitetsforeninger har lokalkunnskap og gir omsorg til både de som blir rammet og hjelpemannskaper.

Norske Kvinners Sanitetsforening startet som en beredskapsorganisasjon i 1896. Om unionsoppløsningen skulle lede til krig, ville sanitetsforeningen være forberedt til å hjelpe. I den forstand startet de utdanning av sykepleiere og produksjon av sanitetsmateriell. Slik ble navnet Norske Kvinners Sanitetsforening til! 3000 frivillige sanitetskvinner er beredt til utrykning når alarmen går sammen med nødetater og helsepersonell. Vårt bidrag kan bestå av å servere mat, drikke og gi medmenneskelig omsorg, slik at lokalsamfunnet kan yte sitt beste og ta vare på de som er berørte. Innsatsen kan også være evakuering og opprettelse av et pårørendesenter, forpleining og støtte til operativt personell.

Drammen Omsorgsberedskapsgruppe vil i samarbeid med Røde Kors og Norsk Folkehjelp lage en avtale med Drammen kommune om bistand ved ulike hendelser.


I Drammen har vi de siste årene bistått både under pandemien, i etterkant av brannen på Fjell og under flyktningetilstrømmningen som resultat av krigen i Ukraina. Nå søker vi etter flere frivillige som kan stå på vår beredskapsliste. Det er ikke et krav til å være medlem i en sanitetsforening for å være frivillig på Omsorgsberedskapsgruppen.

Dersom du er interessert i å stå på vår liste så kan du registrere deg her:

https://forms.office.com/e/xXtwfx2RJ6 Alle som registrerer seg på denne listen vil bli kontaktet av Drammen sanitetsforening for en nærmere prat om hva den enkelte kan bidra med. Vi vil også nærmere våren kalle inn alle på listen til et informasjonsmøte for å få nærmere informasjon. Det er ingen forpliktelser ved å sette seg på listen. Vi håper du har lyst til å bidra i vår omsorgsberedskapsgruppe og ser frem til en prat


177 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page